ERASMUS+ 2016-2019: HanDS
In 2016 is Surplus gestart met het transnationale project HanDS vanuit het subsidieprogramma ERASMUS+. In dit project werken twee scholen en twee werkontwikkelingsorganisaties samen:
- Vakschool Het Diekman
- Istituto di Istruzione Superiore Righetti (Italië)
- Stichting Surplus
- Entwicklungsgesellschaft Energiepark Lausitz GmbH (Duitsland)

Ambitie is om samen - op basis van alle kennis en kunde - innovatieve meet- en matchmethoden én stage- en trainingsconcepten te ontwikkelen waarmee we het ‘gat’ tussen het praktijkonderwijs en de arbeidsmarkt kunnen dichten. Meer informatie kan gevonden worden op onze HanDS website: http://www.erasmushands.nl/

TVart heeft een methodiek ontwikkeld dat kan worden gebruikt als hulpmiddel om de competenties van mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt te analyseren en via een programma deze mensen te helpen om deze competenties te verbeteren en de kans op werk te vergroten.

Een MOWCoordinator integreert de resultaten uit de intake, functie-eisen,de beoordeling en maakt een analyse van de  competenties en rapporteert daarover aan de gemeente..

Daarnaast werkt TVart samen met overheid en organsisaties om voor de verschillende clienten maatwerk te leveren.

Wij zoeken bedrijven die werk willen maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen en leer/werkplekken voor maximaal 6 maanden ter beschikking willen stellen.
Deze website biedt u algemene informatie maar kan ook als naslag worden gebruikt. Geschikt voor geinteresseerden en degene die met ons progamma werken.
VOLGENDE DIA
Korte presentatie
!000
MIKKEN OP WERKMIKKEN OP WERK